Ноу Камп, Барселона
Снимка: ЕРА/БГНЕС

481 млн. евро загуба отчете Барселона

Барселона съобщи, че има натрупана загуба от 481 млн. евро за предишната финансова година. Това е втора поредна година на червено за каталунците. През предишната загубата беше „скромните“ 97 млн. евро. Общият дълг на Барселона е в размер на 1.3 милиарда евро.

Финансовите затруднения за клуба не са нещо ново. През лятото каталунците едва регистрираха новите си попълнения. И то след като Жерар Пике намали заплатата си. Поради същите причини обаче Барса загуби звездата си Лионел Меси. Това със сигурност ще се отрази на приходите през настоящия сезон. „Бордът на директорите одобри затварянето на финансовата година за сезон 2020-2021 със загуба от 481 млн. евро“, се казва в кратко изявление на клуба. В него се добавя и бюджетът за новия сезон. „Оперативният бюджет за 2021-22 е в размер на 765 млн. евро“, завършва изявлението.

Бюджетът за новия сезон обаче трябва да бъде одобрен и от общото събрание на клуба. То ще се проведе след месец. През този период ще бъде направен и подробен одит на клуба.

- реклама -