Валежите спират, градусите – до 10°

Денят ще започне с градуси около нулата. Минималните температури сутринта ще бъдат между 1° и 6°. Още през нощта валежите на повечето места спряха. През деня ще продължи да духа слаб, в Източна България умерен до силен север-северозападен вятър. Разкъсването и намалението на облачността ще обхване по-голямата част от страната, с изключение на източните райони. В крайните югоизточни райони е възможно и да превали слаб дъжд, показва прогнозата на НИМХ. Северният вятър в Източна България постепенно ще отслабне. Максимални температури ще бъдат между 6° и 11°.

В планините облачността също ще се разкъса и намалее, но в сутрешните часове в масивите от Централна и Източна България все още е възможно да превалява слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра около 2°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, а по най-южното крайбрежие е възможно и да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня бавно ще отслабва.

- реклама -