ди Каприо

Вълкът от Уолстрийт може да е сниман с мръсни пари

Филмът е спонсориран с пари от Малайзия

Леонардо ди Каприо ще трябва да върне 2 млн. долара, получени по съмнителен начин. Парите били дарение за фондацията на американския актьор, като се предполага, че са взети по неправомерен начин от държавен фонд в Малайзия.
Източник на парите бил Риза Азиз – доведен син на малайзийския премиер. Според американските власти той е дал 100 млн. долара на режисьора Мартин Скорсезе за заснемане на филм, като вероятно става дума за филмът „Вълкът от Уолстрийт“. Там ди Каприо играе главна роля, като за ролята си получи 25 млн. долара, но парите може да се окажат от финансови злоупотреби.

Леонардо Ди Каприо призова за действие срещу глобалното затопляне

Междувременно от Париж, където участва в представянето на документалния филм „Преди потопа“ на National Georgaphic, холивудската звезда настоя за спешни действия срещу глобалното затопляне. Актьорът, който е добре известен природозащитник говори заедно с френския министър на околната среда Сеголен Роял и кмета на френската столица Ан Идалго.

Before the Flood premiere in Paris

„Времето на притиска и Земята отчаяно се нуждае от нашата помощ“, каза актьорът в Театр дьо Шатле в Париж, където бе за премиерата на филма.

В документалната лента, режисьора Фишър Стивънс среща зрителите с експерти и политици в търсене на решение за проблемите, свързани с промените на климата на Земята. „Осъществяването на този филм ме отведе, заедно с режисьора Фишър Стивънс на едно невероятно тригодишно пътешествие в четирите краища на света, за да съберем доказателства за унищожителните последствия от промените в климата и да поставим въпроса за възможностите на човечеството да разреши този проблем, който може да е най-катастрофичния, пред който сме се изправяли“, каза Ди Каприо.

- реклама -