Рафаел Надал
Снимка: ЕРА/БГНЕС

47 тенисисти от Аустрелиън Оупън под карантина

47 тенисисти от Аустрелиън Оупън бяха поставени под карантина. Причината – три положителни теста за коронавирус на пасажерите от два чартърни полета – от Абу Даби и от Лос Анджелис. Това означава, че в следващите две седмици те няма да могат да тренират. Плановете бяха всеки играч да има право на петчасови тренировки преди турнира. Аустрелиън Оупън стартира на 8 февруари.

Между спортистите под карантина са двукратната шампионка Виктория Азаренка и Слоун Стивънс, която спечели US Open през 2017-а. Стивънс наскоро разкри, че баба ѝ и леля ѝ са починали от КОВИД-19. Други, които са били на полета, са уругваецът Пабло Куевас и американецът Тенис Сандгрен. Ализе Корнет и Кирстен Флипкенс се оплакаха от случващото се, което означава, че явно и те са под карантина.

Всички 47 атлети ще получат фитнес оборудване за стаите си. Те ще бъдат и под постоянно медицинско наблюдение.

Треньорът на Андрееску е с положителен тест

Силван Брюно, треньор на шампионката на US Open 2019 Бианка Андрееску, е един от хората с положителен тест. „Съжалявам изключително много да споделя, че тествах положително за новия вирус при пристигането си от Абу Даби. Съжалявам, че всички трябва да изтърпят това след положителния тест. Останалата част от екипа ми е отрицателен и се надявам, че няма да има повече суматоха за всички участници“, написа Брюно. Той заяви, че е тествал негативно 72 часа преди излитането на самолета от Арабския полуостров. Брюно настоя, че е следвал всички протоколи, докато е бил в Близкия Изток. „Нямам идея как съм се заразил с вируса“, добави той.

- реклама -