скандал

Парламентът започна работа със скандал, Цветанов агитира за Цачева от трибуната

Със скандал започна извънредното заседание на Народното събрание, свикано по настояване на премиера Бойко Борисов.
В началото БСП представиха мотивите си, с които искат да бъде отменена предизборната ваканция на депутатите, гласувана преди седмица. От парламентарната трибуна Ангел Найденов заяви, че времето на управляващите изтича.
Ангел Найденов: „Решението за ваканцията беше нагъл опит да се отнеме възможността на парламентарната опозиция да говори от трибуната и кулоарите на Народното събрание. Кое е толкова страшно на декларациите и позициите, които изразяваме. Не знаете ли, че е по-добре да се говори тук, отколкото да говори улицата. По начина, по който върви парламента нищо чудно да се случи точно това съвсем скоро.“

Наруши ли Цветанов Изборния кодекс?

Вбесени от тази прогноза, от ГЕРБ реагираха остро. Председателят на парламентарната група Цветан Цветанов, който е и ръководител на предизборния щаб на Цецка Цачева отвърна, че партията му е единствената, която се среща с избирателите си, а не се крие зад стените на Народното събрание. И в края на изказването си се обърна към левите депутати с призив да гласуват с „печелившата бюлетина на Цецка Цачева“.

Цветанов: „Вие се чудите как да се скриете в парламента и си мислите, че ще има пак такива ограждения, както по времето на Орешарски. Ние не искаме да участваме във вашите циркове тук преди изборите. Има закони, които се приемат само с 1-2 гласа от БСП, защо не идвахте тогава, като сте толкова работни? Изборите ще приключат още на 6-ти, дори вашите представители ще гласуват с бюлетина № 17“
ДПС и БСП реагираха остро и обвиниха заместника на Борисов, че нарушава Изборния кодекс с предизборна агитация. И призоваха председателстващият заседанието Димитър Главчев да сезира нужните органи, които да наложат глоба на Цветан Цветанов.

„Не вярвах, че вие е толкова крехка психиката да се подадете на агитацията на Цветанов“, отговори Главчев.

Председателят на ПГ на ГЕРБ обяви, че днес ще предложи депутатите да почиват само една седмица преди изборите.

- реклама -