сн. БГНЕС/EPA

В Москва е предотвратена терористична атака

ФСБ задържа мъж, родом от Централна Азия, който подготвял терористична атака в една от сградите на властите в столичния регион. Това съобщиха пред ТАСС от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

„Федералната служба за сигурност предотврати терористичен акт в столичния регион. В резултат на предприетите мерки беше задържан роден през 1999 г. в региона на Централна Азия, който по указания на екстремисти от международни терористични организации се готвеше да извърши терористичен акт в една от сградите на властите с помощта на импровизирано взривно устройство“, съобщават от ФСБ.

От оборудван от терориста тайник били иззети компоненти на импровизирано взривно устройство, а в средствата за комуникация била открита кореспонденция с екстремистите, в която се обсъжда планираната атака, интернет инструкции за производство на експлозиви, както и видеоклип с неговата така наречена клетва пред лидерите на терористите. „В бъдеще нарушителят планирал да замине за военната зона в Близкия изток, за да участва в дейностите на терористични групи“, каза ФСБ

- реклама -