Путин САЩ подслушване Русия

Путин: От американските ни приятели може да се очаква всичко

САЩ представят Русия като враг, за да отвлекат вниманието от вътрешните си проблеми, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

„САЩ имат много проблеми. В такива условия мнозина прибягват към проверената система за отвличане на вниманието на избирателите от собствените проблеми.
Смятам, че сега точно това наблюдаваме“.

„Целта е нацията да се обедини в борбата с врага. Образът врага в лицето на Иран и иранската ядрена заплаха изглежда не беше особено ефективен, с Русия е по-интересно. Според мен тази карта сега активно се разиграва. Лошо е, че заради текущи вътрешнополитически проблеми се жертват руско-американските отношения, защото това разрушава международните отношения като цяло“

 

Русия не възнамерява да влияе върху хода на предизборната кампания в САЩ, тъй като не знае каква линия ще избере един или друг кандидат след победата си. Това обяви Путин в отговор на обвиненията на Вашингтон, че Москва се опитва да се меси в предизборната кампания на страната на кандидата на републиканците Доналд Тръмп.

Слушане, следене, хакване

За руския президент Владимир Путин не е новина, че официални органи на САЩ следят и подслушват всички.
Но какво толкова е казал (вице-президента Джо Байдън)? А ние какво, да не би да не знаем, че официалните органи на САЩ следят и подслушват всички?„. Това отговори Путин на въпрос на журналисти по повод изявлението на Байдън, че страната му ще предприеме ответни действия срещу потенциалните хакерски атаки от руска страна с цел манипулиране на изборите за американски президент.

По думите на Путин, тези действия на САЩ са известни на всички и не представляват никаква тайна.

„За това се харчат милиарди долари, АНС работи, ЦРУ работи, други служи, има свидетелства, има признания. При това те следят не само противниците си, но и най-близките си съюзници. Всичко може да се очаква от САЩ, доколкото те следят глобално, за всички и това дава възможност за компилация – може да даваш полуистини, четвърт истини и да заблуждаваш общественото мнение в тази или онази страна“.

Що се отнася до хакерската атака и взаимните обвинения Путин обяви:

„Така че какво е новото тук? Нищо. Единствената новост е, че за първи път на високо ниво САЩ признават: първо – че се занимават с това, и второ – в известна степен заплашват, което, разбира се, не отговаря на нормите за международни отношения“.

- реклама -