Обама: САЩ ще пропилеят всичките си успехи, ако Тръмп победи

САЩ ще пропилеят всичките постижения от изминалите година, ако на изборите за президент победи кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп. Това заяви стопанинът на Белия дом Барак Обама в Кливлънд, щат Охайо, където участва в мероприятие в подкрепа на Хилари Клинтън.

Всички резултати, постигнати за изминалите 8 години, ще бъдат загубени в случай, че Тръмп бъде избран. Целият напредък ще отиде на вятъра, ако не направим правилния избор“, подчерта Обама.

Той посочи, че от изхода на гласуването зависят както принципите на толерантността, вежливостта, честността, равенството, доброжелателността, така и „самата демокрация“ в САЩ.

Обама: Тръмп е заплаха

Според Обама Тръмп може да бъде заплаха за демократичната политическа система на страната.

Стопанинът на Белия дом също така критикува изявленията на милиардера, че изборите могат да бъдат фалшифицирани и плановете му да подкрепи американската работническа класа, ако удържи победа на изборите.

Изказването на президента беше прекъснато от активист на движението, което обвинява бившия президент Бил Клинтън в сексуално насилие.

Обама призова протестиращия да отиде на мероприятие в подкрепа на Тръмп, където ще си прекара по-добре времето, освен ако не му плащат да бъде тук.

- реклама -