Калфин

Калфин призова депутатите да се върнат и да гласуват отпадане на лимита за секциите в чужбина

Кандидатът за президент Ивайло Калфин настоя депутатите да се върнат в парламента и да прегласуват ограничението в Изборния кодекс за броя на секциите за българи в чужбина.

Калфин: „Ограничаването на изборните права е най-лошото, което може да се случи в една демократична държава. Това на практика се случва в момента. Броят от 35 секции се оказва недостатъчен за много от страните, в които има българи. Една от тях е и Великобритания.“

Калфин напомни от Пловдив, че в момента върви подписка за свикване на пленарно заседание и прегласуване на отпуските, в която са се включили и депутатите от АБВ.

От партията ще настояват да няма таван на изборните секции, за да могат всички българи зад граница спокойно да упражнят правото си на глас.

Калфин ще разяснява за спорното квадратче в бюлетината

Кандидатът за държавен глава на Коалиция „КАЛФИН – ПРЕЗИДЕНТ“ подчерта необходимостта гражданите да бъдат информирани за опасностите, до които нововъведеното квадратче за гласуване „не одобрявам никого“ може да доведе.

„Важно е гласоподавателите да знаят за риска, който се крие зад тази нова алтернатива на гласуването, за да не стане така, че избирайки „не одобрявам никого“, всъщност сте гласували за кандидата с най-много гласове, който освен всичко останало – благодарение на това, би могъл да спечели изборите и още на първия тур“

glasove-6

- реклама -