Калфин

Ивайло Калфин откри международната конференция по монетарна икономическа политика в УНСС

Кандидатът на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин беше официален гост на откриването на международна конференция по монетарна и икономическа политика на Научноизследователския център по парични и икономически изследвания „Monetary and Economics Scientific Conference – Economic Lessons, Perspectives and Challenges from the Balkans“, която се състоя днес.

В приветствието си към участниците той подчерта значението на форума за формиране на фискални политики на международно ниво. „Убеден съм, че устойчива икономическа политика на европейско ниво може да се постигне чрез активно международно сътрудничество и в координация със специфичните особености на отделните национални финансови пазари. В групата Монти, в която участвам, вече сме на финала на работата си върху бюджета на ЕС и скоро предстои да излезем с доклад и препоръки, които ще имам възможността да покажа и на широката общественост“, подчерта Калфин.

Той изрази готовност, след публикуването на анализа, да гостува в УНСС и да дискутира подробно заключенията в него и със студентите на университета.

glasove-6

- реклама -