сухата река

44-годишен криминално проявен е убитият в „Сухата река“ мъж

От столичната полиция потвърдиха за убийство в района на стадион „Георги Аспарухов“ в ж.к. „Сухата река“. Става въпрос за 44-годишен мъж, който е познат на органите на реда.

„Известен е на полицията с множество криминални прояви“, поясниха от СДВР.

От там допълват, че не могат да разкрият самоличността на мъжа, тй като все още текат действия по разследването. Не е ясно и дали той е бил убит с един или с няколко изстрела.

Предполага се, че намерената в съседен квартал опожарена кола е свързана с убийството.

Убийството се е случило тази сутрин в района на стадион „Георги Аспарухов“. По непотвърдена версия жертвата – мъж на 44 години – е отивала на фитнес, когато е застреляна.

Появи се информация, че убитият е Георги Христов по прякор „Тинето“. От полицията обаче не потвърдиха, че това е самоличността на жертвата.

Георги Христов е осъждан за убийство. През 2002 г. при грабеж в Харманли той убива човек и ранява други двама. През 2005 г. Тинето е осъден на доживотен затвор без право на замяна. Тогава наказанието е наложено задочно, тъй като след грабежа той се укрива и е обявен за международно издирване от Интерпол.

10 години след извършването на престъплението – през 2012 г., Георги Христов бе арестуван в Испания и предаден на българските власти. През 2014 г. обаче присъдата му бе намалена на 14 г. затвор. След това не е ясно колко време е прекарал в затвора и кога е освободен.

На мястото на убийството тече оглед от разследващите, присъства и цялото ръководство на СДВР. От столичната полиция съобщиха, че след като приключат следствените действия, ще има повече информация.

- реклама -