Борисов туризъм Саудитска арабия

Премиерът: Страната ни е доказана туристическа дестинация

Страната ни е доказана туристическа дестинация. Показателно е, че броят на посещенията на чуждестранни туристи у нас се е увеличил през последните 10 години с близо 40% и надхвърля 7 милиона туристи, което е почти колкото населението на България“.

 

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия. Принцът  е в страната ни начело на делегация, проучваща потенциалните възможности за инвестиции у нас.

Борисов туризъм Саудитска арабия

Възможности за сътрудничество

Министър-председателят изтъкна, че България е добре настроена към нови възможности за развитие на туризма и към инвеститори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл.

По думите му, макар все още масовият морски и зимен туризъм да заемат основен дял в отрасъла, огромен потенциал имат различните видове специализиран туризъм, като СПА, културен, исторически. Силно конкурентно предимство е възможността те да се комбинират помежду си.

Страната ни има стратегическо разположение, добри макроикономически показатели, ниски данъци и квалифицирани кадри, подчерта Борисов.

България е икономически стабилна, спазва стриктна фискална и финансова дисциплина и това я прави привлекателна дестинация за инвестиции“

В разговора принц Султан Ал-Сауд посочи, че в последните години Саудитска Арабия извежда туризма като приоритетен икономически сектор с големи възможности за развитие и създаване на партньорства с други държави. Той оцени високо природните дадености и културно-историческото наследство на България и го определи като отлична основа за сътрудничество и реализиране на .

- реклама -