сн. БГНЕС

Плажовете на Маями в Южна Флорида отвориха за първи път от три месеца

Плажовете на Маями в Южна Флорида отвориха за първи път от три месеца в сряда, емоционален момент за много жители, чието свободно време и финансово благополучие са неразривно свързани с пясъчните брегове, които бяха затворени поради коронавирус.

„Почти се разплаках, щом излязох на плажа“, споделя Джули Исааксон, нюйоркчанка, която от 27 години живее в Маями Бийч, разположен на бариерен остров, точно срещу Маями.

сн. БГНЕС

За COVID-19, обаче, напомняха на плажуващите „посланици на социалното дистанциране“ в розови ризи. На входовете те приканваха посетителите да носят маски и да поддържат физическа дистанция.

Въпреки че е отворен за първи път от 23 март насам, на плажа – сцена от безкраен пясък, тюркоазна вода и зелени водорасли – не се стичаха тълпи.

Десетки плажни шезлонги и чадъри, които се отдават под наем, останаха празни, без туристи.

Популярен със своите сгради в пастелни тонове, в стил арт деко и интензивен нощен живот, Маями Бийч съвсем бавно излиза от изолацията, след като коронавирусът принуди собствениците на магазини и жителите в разгара на сезона, който продължава от януари до април, да бъдат под карантина.

Ресторантите отвориха за вечеря само преди две седмици, макар и с половин капацитет, като градът превърна „Оушън Драйв“ в открита тераса за допълнителни маси.

Но протестите срещу полицейското насилие и последвалото въвеждане на полицейски час, отложи откриването на плажа, първоначално насрочено за миналата седмица.

- реклама -