сн. БГНЕС

15 нови заразени в Сърница

„Новите положителни проби от тази нощ са 15 за Сърница. Доколкото знам от колегите в Смолян, техните положителни проби са 30”, обяви директорът на местната Здравна инспекция Фани Попова. Така общо новите положителни проби в родопските градчета са 45.

„Възрастовата граница е от 11 до 82 години. Нямаме информация за учителките в София. Заразените са предимно от Сърница. 15 от заразените са работещи в цеха, останалите са техни контактни лица. Здравословното състояние на всички е добро. Само една жена е проявила симптоми и е настанена за лечение”, добави тя.

Според нея трябва да се направи задълбочено проучване, за да стане ясно откъде е тръгнала заразата. В цеха се спазват всички епидемични мерки, категорична е Попова. Във вторник са направени 59 проби. Очаква се в сряда да бъдат направени още 10 проби, с което се слага край на тестването на контактните лица.

„Хората в Сърница са доста дисциплинирани. Те вече приеха заплахата като такава. Предприети са много мерки от страна на общинската администрация. На заседание на областния оперативен щаб ще се вземат някакви решения, но до затваряне на Сърница няма да се стигне”, категорична е Попова. Тя отново призова туристите да ограничат посещенията в този район.

Цехът в Доспат за производство за детски играчки от сряда се затваря за 14 дни със заповед на РЗИ- Пазарджик.

- реклама -