Румяна Бъчварова Европейск граница

Бъчварова: Надеждните и сигурни външни граници са първостепенна отговорност

Полагаме началото на още по-ефективно, солидарно и партньорско сътрудничество. Този жест е израз на признание за нашата ангажираност към опазване на външната граница на ЕС„. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова на пресконференция на ГКПП Капитан Андреево, където се даде началото на работата на Европейската гранична служба.

Румяна Бъчварова Европейск граница

Полагаме всекидневни усилия в тази посока, ще продължим да го правим и занапред. Успяхме да мобилизираме човешки и финансов ресурс и създадохме ефективна организация на работата. Усилията ни се допълват с отговорни и последователни действия и с нашите съседи и партньори. Благодаря за взаимодействието и партньорството“.

Румяна Бъчварова Европейск граница

Това каза Румяна Бъчварова. И подчерта, че надеждните и сигурни външни граници са първостепенна отговорност за всички нас.

Румяна Бъчварова Европейск граница

Необходимо е споделяне на отговорност и колективни действия от страна на държавите-членки на ЕС. Още от днес, започвайки работа Европейската гранична служба значително ще повиши нивото на сигурност в ЕС„.

Тя посочи, че оценяват като изключително положително предоставянето на новата агенция на възможност за операции и в съседни на ЕС страни.

Румяна Бъчварова Европейск граница

Вярвам, че прилагането на новия регламент за охрана на външните граници ще отбележи очаквания успех, надявам се всички да подходят солидарно и отговорно и да гарантираме сигурността на гражданите на ЕС.

- реклама -