Цачева

Цачева: Работата на Народното събрание е фокусирана върху проблемите на бизнеса

Председателят на Народното събрание и кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева увери, че решаването на проблемите на българския бизнес е в приоритетния фокус на депутатите.

Тя обясни, че 38% от общия брой на законодателните актове, приети 43-то НС са пряко или косвено насочени към решаване на проблеми на бизнеса в България.

„Този дял е повече от 2 пъти от законодателните актове или инициативи, насочени към държавната администрация. Още от сега този състав на парламента на практика е превърнал в приоритет на дейността си подобряване на условията на бизнес средата, подобряване на публичната регулация и развиване на условията на конкурентоспособността”

Сигурността на отделния човек – работа на държавните институции

„Фокусът във всички случаи е отделният български гражданин“, каза още председателят на парламента по време на дискусионен форум на тема „Сигурност и устойчивост на българския бизнес и политика”.

„Това днес е темата, която вълнува всички ни без значение дали сме в политическата сфера, бизнеса, работим в изкуството или културата. В днешния глобален свят пред лицето на съвременните предизвикателства, пред множеството кризи, които в застрашават всеки гражданин на планетата има необходимост да търсим начините, пътищата, средствата, за преодоляване на тези кризи, за да се постигне сигурност”

Цачева посочи още, че държавните институции трябва да гарантират всекидневната сигурност на всеки български гражданин, неговата собственост, качеството на живота му.

Тя е убедена, че „когато трябва да преодоляваме кризи, да взимаме отговорни решения, да преодоляваме препятствия, средството, което безусловно стои в основата и е първа крачка, е диалогът.

- реклама -