цените, ток, парно, вода, мораториум

Крайният срок за обжалване на изравнителните сметки за парно изтича в сряда

В сряда – 5 октомври изтича крайният срок, в който могат да бъдат обжалвани сметките за парно за отминалия отоплителен сезон 2015/2016.

До сега са направени 3680 корекции

Това съобщиха топлинните счетоводители. От тях 37 са заради подадени жалби от клиенти, а 27 корекции са извършени заради грешни отчети при посещения на отчетник.

Фирмите за топлинно счетоводство предупреждават клиентите, които не са подменили топломерите си преди началото на новия отоплителен, да следят да не им изгасне дисплеят.

Миналата зима парното ни е излязло по – евтино

На база изследвани 6 172 сгради в София топлинните счетоводители отчитат, че отминалия отоплителен сезон е излязъл на софиянци по евтин, отколкото предходния. За имот до 70 квадрата парното и топлата вода са стрували средно 455 лева, до 50 квадрата 339, а по -големите имоти около 100 квадрата са платили по 579 лева през 2015-2016-та.

Хиляди плащат топла вода на база

Хиляди софиянци ще трябва да платят доста повече за топла вода, отколкото реално са изразходили. Причината – не са осигурили достъп на фирмите за топлинно счетоводство за измерване на водомерите. На тях ще им бъде начислен служебен разход по 8 кубика топла вода на човек.

- реклама -