Путин Меркел "Северен поток 2"

Путин предлага промени в конституцията – бракът е съюз между мъж и жена

Президентът на Русия Владимир Путин внесе в последния момент нови предложения за поправки в конституцията. Сред тях и това в текста й да бъде записано, че бракът е съюз между мъж и жена. Това съобщи пред журналисти заместник-председателят на долната камара на руския парламент Пьотр Толстой, предаде ТАСС.

УНИЦЕФ семейство деца отглеждане класация

„В последния ден от приемането на поправките в конституцията и в първия ден на Великия пост президентът Владимир Владимирович Путин внесе в Държавната дума своите предложения. Те са изложени на 24 страници. За мен най-важно е предложението в основния закон да бъде закрепено понятието за брака като съюз между мъж и жена. Радвам се, че тази поправка се появи с подписа на държавния глава“, заяви Толстой.

Според изявление на председателя на ДуматаВячеслав Володин има предложение в изменената конституция да се спомене за вярата в Бога.

През 2013 г. Путин подписа закон, според който прокламирането на хомосексуализма в Русия е престъпление. Наскоро той каза, че докато е президент, еднополовите бракове няма да бъдат узаконени в Русия.

- реклама -