Кристалина Георгиева изявление

Кристалина Георгиева: Приемам номинацията със съзнанието каква отговорност е тази позиция (ВИДЕО)

Кристалина Георгиева обяви в нарочно изявление, че за нея е огромна чест да бъдe номинирана от българското правителство за Генерален секретар на ОНН.

„Приемам номинацията с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция. И колко важна е тя за това светът да бъде по-сигурен, по-силен, по-справедлив и по-богат за настоящите и бъдещи поколения.“

Това се казва в официалното изявление на еврокомисаря на страницата й във фейсбук. Вижте го:

 

Следващи стъпки

Като следваща стъпка заместник-председател Георгиева възнамерява да представи кандидатурата и визията си за ролята на Генералния секретар на ООН на страните членки на организацията.

За онлайн изданието „Политико“ Кристалина Георгиева посочва, че трябва да бъде избрана за поста, защото „гледа на света в неговата сложност“.

Кристалина Георгиева изявление, политико кандидатура генерален секретар на ООН

Бившият служител на Световната банка и настоящ еврокомисар по бюджет и човешки ресурси обяснява, че основната й задача като генерален секретар би била да се справи с растящото безпокойство на хората за бъдещето им.

Георгиева смята, че е по-добра за позицията да управлява 48 000 души персонал в най-голямата световна организация от най-добре класиралия се досега кандидат – португалеца Антониу Гутериш – защото е „безмилостна“.

- реклама -