40 служители на МВР помагали на Георги Семерджиев

Установени са 40 служители от „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“, които са помагали през последните години на Георги Семерджиев.

Това каза пред Нова телевизия главният секретар на МВР Петър Тодоров. Семерджиев е обвинен за катастрофата в София на 5 юли вечерта, при която загинаха две млади момичета.

Мъжът избяга от мястото на инцидента и беше задържан от отряд „Кобра“ в дома му на следващия ден.

На 14 юли Апелативният съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение на Семерджиев и го остави в ареста.

Той е разследван за шофиране без свидетелство за управление на МПС, както и за кражба на гориво от бензиностанция. Справка в полицията показва, че той и друг път е нарушавал закона за движение по пътищата.

В хода на разследването Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за престъпление по служба на служители от МВР, за които има данни, че са покровителствали обвиняемия Семерджиев.

На 11 юли в Столичната дирекция на вътрешните работи беше образувано дисциплинарно производство срещу полицайка от Първо районно управление (РУ), свързвана с Георги Семерджиев. Служителката беше отстранена временно от длъжност.

Спрямо полицайката Симона Радева, която беше засечена в близки отношения с въпросния Семерджиев, е извършена дисциплинарна проверка, която до дни приключва и констатацията е за нейното дисциплинарно уволнение, съобщи главният секретар на МВР.

По думите му установени са неправомерни действия от нейна страна, които се изразяват с помощ спрямо Георги Семерджиев, включително и да се укрие.

- реклама -