40 мигранти и двама трафиканти са задържани в Бургас

40 мигранти и двама трафиканти са задържани на изхода на Бургас в посока София. В групата има мъже, жени и деца. Те са се самоопределили като граждани на Ирак.

Бягство в лукс

Всички задържани са били превозвани в два луксозни джипа – „Мерцедес ML” и „БМВ Х5”.

Това съобщи говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева пред радио Фокус.

По думите й, това е нова тенденция при каналджиите. До този момент за трафик на бежанци са използвани микробуси и миниванове.

„Имали сме случаи с невзрачни автомобили тип комби, сега говорим вече и за луксозни возила”, поясни Рандева.

На 15 август около 11.19 ч. в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за два джипа, преминаващи по бургаския булевард „Проф. Яким Якимов”, в посока от КАТ към кръговото кръстовище на магазин „Метро”, с които вероятно се превозват нелегално преминали границата на България лица.

Служители на Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка джип „БМВ Х 5” и „Мерцедес ML”, със софийска регистрация. Те били управлявани от 27-годишен бургазлия от к-с „Славейков” и 30-годишен бургазлия от к-с „Меден Рудник”, съобщиха от МВР.

Двамата водачи на автомобилите са задържани за срок от 24 часа. Срещу тях ще бъде образувано бързо полицейско производство за каналджийство.

Със заловените нелегални мигранти ще работят служители от Отдел „Миграция”. Тепърва ще се установява от коя държава са и как са се озовали на територията на Бургаския регион.

 

- реклама -