4 случая: Кога Русия ще използва ядрено оръжие?

Има 4 случая, при които Русия има право да използва ядрено оръжие, но в сложни ситуации преговорите са най-добрият и правилен път.

Това заяви в интервю за агенция „Новости“

бившият премиер, президент и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, предаде БНР.

Зеленски с изненадващо видеообръщение – Flashnews

Дмитрий Медведев подчерта, че обстоятелствата, при които Русия може да прибегне до употребата на ядрено оръжие, са записани в съответния документ, който е утвърден от президента. По думите му това демонстрира решимостта на страната да

отстоява своята независимост и суверенитет.

Той изброи въпросните 4 случая, при които Москва може да ползва ядрено оръжие. Първо, ако по Русия бъде нанесен ядрен удар. Второ, ако бъде използвано ядрено оръжие срещу нея и нейните съюзници. Трето, ако бъде поразена критичната инфраструктура на страната и бъдат парализирани руските ядрени сили за възпиране.

Ден 31: Колко са загиналите деца на фронта? Украинските сили отблъскват руските атаки срещу Киев (Обновява се) – Flashnews

И четвърто, ако в резултат на агресия срещу Русия и нейните съюзници с обикновени оръжия бъде

застрашено съществуването на страната.

Медведев изброи и целите на Москва в преговорите в Киев, а именно: неутрален статут, демилитаризация на Украйна и отказ от приетите в страната, по думите му, нацистки идеологически закони.

Целите на Украйна са да съхрани държавността си и да гарантира по-нататъшното си развитие, допълни Медведев.

- реклама -