коронавирус

4 нови жертви на коронавируса у нас, 39 са новите положителни проби

39 нови положителни проби за коронавирус у нас. Изследвани са 1912 проби. 2 331 са общо заразените у нас. има 2 нови случая на заразени деца – 4 годишно дете в София и 17-годишно в Разград. Те нямат симптоми.

4-ма са починали от коронавирус вчера – всички те са мъже. Най-младият от тях е на 43 г. от Ямбол.

Излекуваните за деня са 43.

Трети ден излекуваните пациенти са повече от новоустановените заразени.

Намалява броят на интензивните случаи, както и броят на приетите в болница с коронавирус.

„За разлика от някои държави, в България нещата бяха по-навременни и не се случиха нещата в толкова драстичен вариант и слава Богу, това даде ефект. Мерките изиграха своята ролята. Разбира се, трябва да се благодари на цялото население.“, заяви ген. Мутафчийски.

За дълго време трябва да се запази физическо дистанциране, да се използват дезинфектанти.

„Знаете на 1 юни, 15 юни какво ще се случи. Нали знаете кога ще се случат изпитите за зрелостниците, за 7 клас, знаете кога ще започне футболното първенство, знаете и за ресторантите. За ресторантите запазваме известни резерви. Там все пак трябва да се отчетат ефектите и от заведенията. Мнението ще дойде от БАБХ и от РЗИ, които имат за задача да проучат как заведенията спазват мерките, докато са изнесени само във външни пространства, защото това може да даде коз дали ще се няма хаос в отпускането на мерките. Няма хаос в отпускането на мерките“, добави Мутафчийски.

 

 

 

- реклама -