Стотици се поклониха пред паметта на убития Ангел в Катуница

С мирно шествие тази вечер Катуница отбелязва пет години от убийството на 19-годишния Ангел и смъртта на 17-годишния Павел.

Едното момче беше прегазено от бус, пълен с приближени до ромския бизнесмен Кирил Рашков, а другото почина по време на протестно шествие.

Стотици се поклониха в памет на Ангел, извървяха пътя до гроба със запалена свещ, която оставиха пред мемориалната плоча. След това запазиха минута мълчание. 

Смъртта на двете деца потресе България и страната ни беше залята от протести. Сблъсъци с полицията, преобърнати автомобили и опожарени къщи – така изглеждаше Катуница точно преди пет години.

Горящата къща на Рашкови
Горящата къща на Рашкови

Възмездието

Шофьорът, който прегази 19-годишния младеж получи 15 години затвор, а соченият за поръчител Кирил Рашков, излежа присъда от 2 години и половина лишаване от свобода заради закана за убийство към вуйчото на загиналия младеж.

Жителите на населеното място не са доволни от развоя на съдебните процеси. Утре по същото време ще се проведе мирно шествие в памет на 17-годишния Павел Толев, който почина по време на протестите в Катуница.

- реклама -