грип

39-годишен мъж от Монтана е поредната жертва на свинския грип

39-годишен мъж от Монтана с хронична бъбречна недостатъчност е починал от грип, съобщи д-р Мария Каменова, заместник директор на Регионалната здравна инспекция.

Той е бил приет по спешност в монтанската болница и след взет носо-гърлен секрет е потвърдено наличието на грипен вирус A(H1N1). „Това е свински грип, който циркулира и е причина за епидемията в страната. Мъжът е имал придружаващо заболяване и при него грипът е протекъл много бързо и с развитие на тежка дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност. Болният е бил уязвим към грипната инфекция, а проблемите, които е имал с бъбреците, са сринали имунитета му“, обясни д-р Каменова. Тя посочи, че болният е починал 1-2 дни, след като е приет в болницата.

Удължава се грипната ваканция за учениците в Монтанска област до 8 февруари, петък. Общата заболеваемост се е покачила за изминалата седмица на 315 при 290 на 10 000 души спрямо предходната. Най-много са регистрираните случаи във възрастовите групи до 4 години и от 5 до 14 години. Грипната епидемия в област Монтана бе обявена на 29 януари, пикът на болестта се очаква през тази седмица.

източник: Фокус

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -