38-годишен бургазлия в ареста – забил кирки в украински коли

38-годишен бургазлия се озова в ареста заради забити кирки в коли на украинци. Полицията го е задържала за съпричастност към вандалските прояви, предава БНР.

Акцията е извършена преди около час от служители от отдел “Криминална полиция” и “Специализираните полицейски сили” в централната част на града.

Първият такъв случай в Бургас бе на 4 май. Тогава лек автомобил, паркиран пред кризисния център в „Меден рудник“ и ползван от 33-годишна украинка осъмна със забита кирка.  Инцидентът е станал в зона „В“ на бургаския комплекс „Меден рудник“, където семейството е настанено в общински блок. Една от версиите за вандалската проява е спор заради паркомясто, каза тогава директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов. Той уточни, че колата не се ползва от два месеца, а семейството се движи с друг личен автомобил в града. Своите коли пред кризисния център, чиито паркинг е отзад, са паркирали и други настанени там украинци, казаха днес от центъра. Семейството е от Одеса. Избягало е от войната преди два месеца. Оттогава е настанено в жилище в общинските блокчета в „Меден рудник“.

Второто возило пострада по аналогичен начин на 12 май на ул. “Карлово”. То е ползвано  от 32-годишен украински гражданин.

Работата по цялостно документиране на действията на задържания бургазлия продължава от служители на ОДМВР Бургас.

Ограбиха украинско семейство с близо 200 000 лева

- реклама -