Стоян Александров

Въоръжени мъже нахлуха в дома на Стоян Александров

Двама въоръжени мъже са нахлули днес сутринта в дома на бившия финансов министър Стоян Александров и са обърнали къщата наопаки, докато са търсели документи. Това съобщава 24часа.
Самият Александров не е бил по това време в къщата си в Горна Баня. Нападателите обаче се натъкнали на сина му, който безуспешно ги преследвал дори и по улицата. За инцидента е уведомена полицията.

Взлом посред бял ден

Около 9 часа Стоян Александров напуснал къщата, като отишъл на лекции в УНСС. В това време в дома останал 24-годишният му син Петър. Около 9,15 часа започнал да чува шумове от различни околни стаи, включително и от близката баня. Момчето обаче решило, че това е баща му, който още не е излязъл, и продължил да работи на компютъра си. В един момент обаче вратата на стаята му рязко се отворила и вътре нахлул мъж, въоръжен с пистолет, който бил с бейзболна шапка, нахлупена ниско над очите му. „Не е той!” – извикал непознатият на съучастника си, който в същото време бил в съседната стая, и в следващия момент хукнал да бяга навън.
Петър ги последвал през цялата къща, на двора и дори на улицата, но не успял да ги настигне. Той се обадил около 9,25 часа, за да съобщи за инцидента на баща си. Малко по-късно на място пристигнала и полиция, за да извърши оглед на местопрестъплението.
Според Петър и Стоян Александрови външната врата на къщата, както и още една в двора са били заключени при нахлуването на двамата въоръжени мъже. Те обаче са успели да проникнат в дома им, без да ги разбиват.

Целта не е обир

Източниците на „24 часа” твърдят, че със сигурност неизвестните нападатели не са имали за цел обир на къщата, защото не са взели пари и ценности, които са били оставени на различни открити места в жилището. Те са отваряли гардероби, чекмеджета и са изхвърляли вещите оттам, като очевидно са търсели нещо друго. Според семейството – документи. Не е изключено акцията в дома на Стоян Александров да е свързана с обвинението за лихварство, което прокуратурата повдигна срещу него.
- реклама -