издъхне села мъж пиян нападение акушерка Стара Загора обир, бюро, парични преводи, охрана, Велинград

36 имигранти, избягали от бежанския център в Харманли, са задържани в Добрич

36 нелегални имигранти, граждани на Ирак, между тях 11 деца и кърмаче, са задържани на територията на област Добрич на 10 декември. Това съобщи окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов.

Задържаните са избягали от бежанския лагер в Харманли

Част от групата (осем души) е задържана на българска територия – в землището на генералтошевското село Росица, останалите – на румънска територия, в землището на село Думбравени. По силата на спогодба между двете страни бежанците са върнати незабавно на наша територия.

Задържаните мъже са настанени във Варненския затвор, жените – в Следствения арест в Добрич, децата – в центровете за настаняване от семеен тип в Добрич, каза Пламен Николов.

Част от възрастните иракчани и всички деца са без документи. Четирима от иракчаните са преминали нелегално българската границата „в условията на повторност”. При такова нарушение, по думите на Пламен Николов, нормативната уредба предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 100 до 300 лв., а при повторност на деянието – от 1 до 6 години затвор и глоба от 100 до 300 лв.

- реклама -