Samsung

19 млрд. долара загуби за Самсунг след изтеглянето на Note 7

Цената на акциите на Самсунг претърпя тотален срив след като компанията предупреди потребителите да не ползват новото устройство Note 7 и започнаха планове за изтеглянето му от пазара, съобщава Bloomberg.

Рекордни загуби

Малко след откриването на сесиите тази сутрин, акциите на Самсунг паднаха със 7,6 на сто. Като се вземе предвид спада от 3,9 на сто от петък, телекомуникационната компания е загубила до момента 19 милиарда долара. Пазарната й стойност в момента възлиза на около 227 млрд. долара.
Mоделът Note 7 бе пуснат миналия месец, за да изпревари новите iPhone-и на конкурентите си от Apple.

Oпасност от избухване на батерията

samsungПоради тази причина през последните дни американски регулаторни органи и Samsung предупредиха притежателите на Note 7 да изключат и да не използват новите устройства.

Много от батериите на телефоните, които бяха пуснати на пазара само преди три седмици, са се запалили или са експлодирали. Компанията вече обяви доброволна акция по замяна на 2,5 млн. устройства.

Samsung Galaxy Note 7 shown in SeoulПроблемът на Samsung ще удари финансово компанията в дългосрочен план, прогнозират анализатори. Очаква се много от лоялните потребители на марката да се разочароват от качеството на предлаганите устройства. Това ще даде още по-голяма преднина на конкурентите от американския гигант Apple.
- реклама -