Белене

Кога ще изплатим дълга за АЕЦ „Белене“, питат от Росатом

„Росатом“ очаква България да изпрати информация за сроковете за изплащане на 620 млн. евро дълг за АЕЦ „Белене“

Руската страна очаква от България да изпрати информация за сроковете за изплащане на дълга си за АЕЦ „Белене“, който възлиза на 620 млн. евро. Това се казва в съобщение на държавната корпорация „Росатом“ след срещата на нейни представители с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

„Руската страна настоява, че е необходимо в най-скоро време решението на Арбитражния съд да бъде изпълнено и българската страна да погаси своя дълг. Руската страна очаква българската страна да изпрати информация за сроковете за изплащане на дълга„, се подчертава в съобщението.

Бързо решаване на казуса

Вчера в България се проведе среща на руско-българската работна група по въпроси, свързани с изпълнението на решението на Арбитражния съд към Международната търговска палата в Женева относно проекта АЕЦ „Белене”.

От руска страна в срещата участваха представители на Държавна корпорация „Росатом” и на Групата компании ASE, а от българска страна – министърът на енергетиката Теменужка Петкова, представители на Българския енергиен холдинг и неговата дъщерна фирма Националната електрическа компания.

- реклама -