БСП дава на прокурор продажбата на Царските конюшни в София

Нинова

БСП упрекна управляващите от ГЕРБ и Реформаторския блок, че са продали на безценица така наречените Царски конюшни, които се намират на ъгъла на столичните булеварди „Васил Левски’ и „Княз Дондуков“.

За жълти стотинки

Имотът, който е 7,5 декара и се намира в квартал „Оборище“ на 100 метра от паметника на Васил Левски е продаден за 658 870 лева, твърди лидера на партията Корнелия Нинова. „Тоест по 90 лева на квадратен метър, на 100 метра от Народното събрание, на цената на едни маратонки“, посочи тя. Купувач е бившия управител на КТБ Янко Иванов.

Имотът е продаден преди два месеца от областният управител на София Веселин Пенев, който е излъчен от Реформаторите и неговия заместник от ГЕРБ Томи Николов.

Корнелия Нинова: „Правителството на Бойко Борисов и Реформаторите, подкрепено от Патриотичния фронт е сдружение за кражби и продажби. ГЕРБ казват, че работят в интерес на гражданите, ние знаем точно в интерес на кои граждани работят“

Сигнал до прокуратурата

Левият депутат Желю Бойчев твърди, че сградният комплекс, който е държавна собственост е бил разделен на три за да се избегне необходимостта от доклад на МС.

Левите внасят сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който настояват да бъдат проверени действията на областната администрация

Областният управител категоричен, че няма нищо незаконно

По думите на Веселин Пенев всички процедури са спазени, направени са експертни оценки и всичко, което е било необходимо в такава рутинна процедура.

Областният управител на София добави, че ако „предизборният инструментариум на Корнелия Нинова е от подобен несъстоятелен характер, нищо добро не я чака като резултат“.

От БСП обявиха, че ще се допитат и до Вежди Рашидов за да разберат, дали бившите Царски конюшни се водят паметник на културата.

Нинова се зарече да изнесе серия от факти, които нарече „поредицата далавери на властта“.