Томас Кук Груп туристи Ангелкова

34% ръст на туристите на Томас Кук Груп в България

Очаква се броят на туристите в България, общо от всичките пазари на Томас Кук, да надхвърли 200 хил. през това лято, което е увеличение от 34% в сравнение с 2015 г. Планира се ръстът да се запази и през следващия летен сезон, като общият брой на туристите да достигне 250 хил., което е абсолютен рекорд за туроператора откакто работи на пазар България.

Това стана ясно по време на среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с Петер Фанкхаузер, генерален изпълнителен директор на Томас Кук Груп и Бьорн Сандстрьом, главен търговски мениджър на фирмата, съобщиха от Министерството на туризма.

България предпочитана дестинация

За нас е много важно партньорството с големите туроператори като Томас Кук и се радвам, че то дава толкова добри резултати в кратки срокове“, каза министър Ангелкова.

Тя подчерта, че през този сезон България се утвърждава като една от най-предпочитаните дестинации в региона и се отбелязват сериозни увеличения от редица пазари. Сред най-големите от тях е Германия като се очаква да приемем около 125 хил. немски туристи през лятото само по програмите на Томас Кук Груп, стана ясно по време на срещата.

Гарантиране качеството на туристическия продукт

Петер Фанкхаузер подчерта, че е много важно да се продължи работата в България за гарантиране качеството на туристическия продукт и увеличаване на инвестициите в подобряване на материалната база. Обсъдени бяха и възможностите за организиране на обучения за квалификация на кадрите в туристическия сектор с представители на Томас Кук.

За Томас Кук Груп

Петер Фанкхаузер е на най-високото мениджърско ниво в Томас Кук Груп и управлява компания с над 22 000 служители в целия свят. През 2015 г. Томас Кук са имали повече от 20 млн. клиенти, а годишният им оборот надхвърля 7,8 млрд. евро. Това ги превръща в един от водещите в световен мащаб туроператори, развиващ дейност в 15 страни.

- реклама -