34 месеца затвор за убийство на бременна котка в сушилня за пране

Мъж от Малайзия, който убил бременна котка, като я сложи в сушилня за пране, е осъден на 34 месеца в затвора, съобщават медии за делото, което предизвика възмущение.

К. Ганеш беше осъден във вторник, след като беше признат за виновен за нарушаване на законите за защита на животните, в пералня за самообслужване извън Куала Лумпур през септември миналата година, съобщи официалната информационна агенция Бернама.

Засега той ще остане свободен под гаранция, тъй като смята да обжалва.

42-годишният малайзиец е вторият мъж, осъден заради убийството, след като таксиметров шофьор бе затворен за две години за престъплението през януари.

Малайзийци реагираха с ярост, след като кадри от камери за видеонаблюдение сее разпространиха в социалните мрежи, показвайки как котката е напъхана в сушилнята късно през нощта.

След това двама мъже пускат жетони в машината, за да я настроят да работи и си тръгват. По-късно жена клиент намира трупа на животното и случаят е докладван в полицията.

Осъждайки Ганеш, съдията каза: „Надявам се, че тази присъда ще послужи като урок за обвиняемите и обществеността да не бъдат жестоки към животните.“

Освен това признатият за виновен бе глобен 40 000 рингита (9 700 долара), съобщи Бернама късно във вторник. АФП не можа незабавно да се свърже с адвокатите на Ганеш.

Трето лице беше задържано по-рано заради убийството, но прокурорите прекратиха случая.

- реклама -