34 души са арестувани във Варненско при масирани полицейски операции през уикенда

34 души са арестувани при специализирана акция на полицията и прокуратурата във Варна. Операцията се е провела през почивните дни и е била срещу битовата престъпност и престъпленията по транспорта. Били са изградени 6 контролно – пропускателни пункта. При проверките са задържани и две лица, обявени за издирване.

Образувани са 12 бързи полицейски производства и 1 досъдебно производство. Петима от арестуваните са с мярка за задържане за срок до 72 часа.

Едно непълнолетно лице, срещу което с водят четири досъдебни производства, е под надзора на инспектор „Детска педагогическа стая” при ОД на МВР – Варна. Всички те са оказвали сериозно влияние върху криминогенната обстановка в малките населени места в района на Варна, като с. Синдел и Белослав, и са добре познати на органите на реда с различни противообществени прояви.

Проверени са 59 заведения и 5 игрални зали във Варна.

При проверките не са установени непълнолетни лица в самите тях. Такива са били установени в райони близки до заведенията, като по случая са изготвени 12 протокола за предупреждение. Съставени са 6 АУАН на родителите на 12-те, установени непълнолетни лица, а едно от тях е било върнато в кризисен център, от където е избягало по-рано.

- реклама -