Първанов

Първанов подкрепя Борисов за газовия хъб

Лидерът на АБВ подкрепя премиера Бойко Борисов по въпроса за приоритетността на газовия хъб „Балкан“. Това стана ясно от думите на Георги Първанов днес.

„По темата за газовия хъб трябва да има във висша степен консенсус, защото става дума за стратегически въпроси, които ще се решават от повече от едно правителство. Склонен съм да поощря тази активност на министър-председателя и правителството“, категоричен е лидера на АБВ.

Ще идва ли газ от Русия?

Според Първанов, страната ни има стратегическо географско положение, но сме го загубили като политика и енергийна дипломация. Първанов коментира и намерението на „Газпром“ да не пуска тръба от „Турски поток“ към България и доставките на руски газ към Европа да стават през Гърция.

Първанов: „Беше заявено, че България има възможности да получава газ от няколко източника. Оказа се, че премиерът Борисов и Путин са се договорили, но може би нещо не са се разбрали. Насила ли ще ги накараме да пуснат тръба?“

Ген. Радев в ботушите на Нинова

Естествено, Първанов не пропусна да коментира и предстоящите президентски избори и разрива, който предизвикаха те между партията му и БСП.

Според него ген. Румен Радев започва да говори все повече като лидера на БСП Корнелия Нинова. „Малко ми се струва, че влиза в ботушите на г-жа Нинова. Но това си е тяхна работа“, коментира председателя на АБВ.

Той обяви шеговито, че не се притеснява от ретроградния Меркурий и партията му ще обяви президентската си кандидатура преди ГЕРБ. До 10 дни той свиква партиен форум, пред който ще направи номинацията. Първанов за пореден път обаче отказа да каже, дали той ще се кандидатира отново за президент.

- реклама -