ваксини
сн. БГНЕС

33% от медицинските специалисти в страната са готови да се ваксинират

До този момент 33% от медицинските специалисти в страната – лекари, медицински сестри, фармацевти и стоматолози, са заявили желание да се ваксинират срещу COVID-19. Това стана ясно от думите на директора на РЗИ-Бургас Георги Паздеров.

Той подчерта, че изразената готовността за имунизация от страна на здравните работници е 33% за цялата страна. Като бройка това прави 37 хил. души. „За София-град са 33,18% или 7766 души, които са се записали до този момент“, подчерта още той.

Информацията той оповести след срещата при министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, на която директорите на РЗИ-та, отговорници по региони, обсъдиха предстояща ваксинация.

„Беше изготвен алгоритъма на т.н. пътна карта на имунизационния процес, която включва в себе си логистика, организация на кабинетите, които ще бъдат обособени. Бяха уточнени мобилните екипи, както за първата фаза, така и до пета фаза, които ще бъдат необходими на съответните РЗИ-та. Мобилните екипи са 47 общо за страната. Имаме 7 налични транспортни средства, ще бъдат осигурени още 40 мобилни екипа“, обясни Паздеров.

- реклама -