оставка

Военният министър в атака срещу ген. Радев: Прокуратурата трябва да се занимае с него

Като национално безотговорна определи военния министър позицията на бившия командир на ВВС, че бъгарската авиация е приземена. Николай Ненчев остро нападна тази сутрин кандидат-президента на червените, като изтъкна, че той е пристанал именно на партията, която е против купуването на нови изтребители.

„Ген. Радев днес е кандидат на БСП, партията, която не подкрепя инвестиционния проект за нови изтребители. Как се чувства в тази компания, как разговаря с тези хора, които не подкрепят проекта?”, запита Ненчев.

Според него за генерала е имало индикации, че се готви за политическа кариера.

Работа за прокуратурата

Министър Ненчев подчерта, че решението за съвместна охрана на въздушното ни пространство със сили на НАТО е валидирано от Народното събрание. Именно чуждия Еър полисинг посочи като причина за оставката си ген. Радев.

Николай Ненчев: „Много е странно, че командирът на ВВС не хвърли оставка тогава. Оказва се, че български генерал не приема инициатива на Народното събрание. С това поведение трябва да се занимава прокуратурата.“

Военният министър каза още, че през 2014-та ВВС са имали 8 изправни МиГ-29, а сега те са 9. През ноември ще получм още два ремонтирани двигателя от Полша.

Той допълни, че е обявена безпрецедентна за последните 25 г. процедура за доставка на още 10 неизползвани или ремонтирани двигателя, както и за други резервни части.

източник: bTV

- реклама -