Борисов ще се кандидатира за президент, но на следващите избори

Президентските избори

„На следващите избори за президент ще се кандидатирам“. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БТВ. Той отказа да каже кой е техния кандидат за Дондуков 1. Ще го обяви на 2 октомври.

За ген. Румен Радев

Премиерът заяви, че бившият шеф на ВВС не е водил битка с него. Борисов коментира кандидатурата му за президент така: „Като го гледам как се гърчи и как искат да го правят политик, а той не може“.

За БСП и Корнелия Нинова

„БСП няма кандидат, затова изидгна Радев. Толкова задачи имам да реша този месец, че не ми се коментира. На изборите ще се преброиме. Знам й целия репертоар“

За срещите му с Ердоган и посредничеството между Турция и ЕС

На критиките, че е пощенски гълъб на Турция Борисов отговори, че е посредничил, защото Турция е наш съсед: „И аз съм против политиката в Турция, но това ни е съседа.“

Ние като държава сме длъжни да имаме добри отношения с нашите съседи, не става въпрос за посредничество, заяви Борисов. Той коментира, че само идиот може да направи коментарите за „пощенски гълъб” или „куриер”, каквито се чуха по повод неговите срещи в Турция.

България хваща по границите 300 души на нощ, призна премиерът и заяви, че остава още 8 километра от строежа на оградата. Тази мярка обаче не е достатъчна. Важно е да има споразумение за реадмисия с Турция. „Въпросът е, ако дойдат стотици хиляди на тази ограда, тя ще издържи ли, какво ще правим, ще стреляме ли по тези хора?“, попита реторично Борисов.

За Спас Русев и ФК „Левски“

Не съм посредничил за сделката, обяви премиерът.

„Това, че познаваш някого нищо не значи. Пожелавам успех на „Левски“. От години не съм ходил на мач“.

 

- реклама -