Реформаторският блок

Реформаторският блок с кандидат-президент още тази седмица

Реформаторският блок с кандидат-президент още тази седмица. Това стана ясно от думите на лидера на ДСБ Радан Кънев. Той е уверен, че ще се постигне консенсус за издигането на достойна кандидатура.

Кънев посочи, че КСНС по темата с мигрантската криза трябва да бъде свикан. „Ние поискахме това още преди 2 седмици, най-малкото, защото трябва да бъдат изслушани службите до колко реални са страховете за нова мигрантска вълна. И двете възможности са реални”, смята Радан Кънев.

Кънев за отношението си към ГЕРБ

Запитан защо продължава да води антиГЕРБ кампания, след като Реформаторите все още е в коалиция, Кънев заяви: “ Защото ДСБ е опозиционна партия“.

„И когато сме били във властта сме застъпвали тезата, която смятаме за правилна и отговаряща на националните интереси. През последните 15 години обикновено бяхме свидетели на консенсус. В момента има две ясно тенденции – едната се защитава от ГЕРБ, ПФ, в голяма БСП, изцяло ДПС и ДОСТ, и другата основно от Реформаторския блок”, добави той.

Кънев: ГЕРБ не са сигурните победители

Кънев посочи, че ще настоява пред всичките си колеги от блока, че не може да се явят на избори с различен възглед за външната политика.

„ГЕРБ са фаворити на тези избори, което не значи, че са сигурни победители”, уверен е председателят на ДСБ.

- реклама -