Ким Чен Ун

Ким Чен Ун разстреля със зенитна картечница двама държавници

Двама високопоставени севернокорейски държавници са били екзекутирани със зенитна картечница по заповед на Ким Чен Ун. Информацията съобщи южнокорейският вестник „Йонганг Илбо“.

Задрямал по време на лидерска реч

Ри Йонг Ин, високопоставен чиновник в министерство на образованието, бил арестуван за това, че задрямал по време на среща с лидера Ким Чен Ун. Официално той бил обвинение в корупция.

Неотдавна по същата причина с живота си се прости и военният министър Хьон Йонг Чол, който бе задрямал по време на партиен конгрес.

Втората жертва на зенитния разстрел бил бившият министър на земеделието Хванг Мин, който бил убит заради проект, който не се харесал на Първия.

Екзекуциите на Ким

Ако информацията е достоверна, това ще е поредния случай на бруталност проявена от режима спрямо своя държавен апарат, отбелязват световните агенции.

Те припомнят, че откакто е на власт от 2011-ва насам, Ким Чен Ун е заповядал стотици екзекуции. В това число и на собствения си чичо – Жанг Сон Таек.

Смъртните наказания се налагат по широк спектър обвинения, вариращи от взимане на подкупи до гледане на южнокорейски сапунени опери.

 

- реклама -