Микронезия спасени флот хеликоптер

Двама души бяха спасени от необитаем остров в Тихия океан

Двама души бяха спасени от необитаем остров в Тихия океан след като сигнала им за SOS беше забелязан от хеликоптер на Американския флот.

Пилотите забелязали надписа в пясъка на остров Източен Фауи в територията на Микронезия и са алармирали бреговата охрана на САЩ.

 Микронезия спасени флот хеликоптер

Родени с късмет

Луис и Сабина Джак (и двамата на около 50 години) се издирват от една седмица, след като изчезнаха в опит да достигнат съседен остров. Двойката е напуслала остров Вено с ограничени запаси и никакво оборудване, казаха от флота.

Екипите са претърсили 16 571 квадратни мили, с 15 лодки и два хеликоптера.

Хеликоптер е изпратен да провери над Източен Фауи след съобщение от британски кораб, който е забелязал светлини на необитаемия остров. „Издирвателната и спасителна операция за Луис и Сабина Джак приключи успешно„, съобщиха от Американското посолство в Микронезия.

Съвременните Робинзон Крузо

Това е втори подобен случай тази година в района. През април трима мъже бяха спасени от миниатюрен, необитаем остров Фанадик, след като лодката им се преобърна на две мили от брега. Микронезия спасени флот хеликоптер

Мъжете използвали палмови клони, за да изпишат гигантско „ПОМОЩ“ на пясъка и са използвали спасителните жилетки като сигнал. Те също бяха спасени след три дни от американския флот.

- реклама -