Велислав Минеков

Велислав Минеков се очертава като най-компромисната фигура за кандидат на реформаторите

Скулпторът Велислав Минеков може да се окаже компромисната фигура, която Реформаторският блок да издигне за свой кандидат президент. Това стана ясно, след поредния кръг от преговори, който се проведе този следобед в синята централа на „Раковски“ 134.

И СДС склониха

Минеков, който е предложен от партията на Кунева ДБГ до преди няколко часа бе сочен от лидера на СДС Божидар Лукарски като „неприемлива кандидатура.“

Днес по време на разговорите обаче, синият председател е заявил, че ако всички останали застанат зад скулптура, СДС също щяла да го подкрепи. След президентските избори обаче Лукарски настоявал да има конгрес на блока, на който да се решат всички проблеми между реформаторите.

Син на комунист

Велислав Минеков реформаторски блокМного от десните симпатизанти обаче не са съгласни с кандидатурата на Велислав Минеков заради семейното му минало. Негов баща е прочутия български скулптор и преподавател в НХА проф. Величко Минеков.

Освен с големите си творчески постижения, сред които са и двата лъва пред Съдебната палата в София, семейство Минекови е известно с близкото си приятелство с клана Живкови в миналото.

Бащата на сегашния десен политик често ловувал лично с Тодор Живков.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено