30-годишен стрелял посред бял ден в центъра на Пловдив

30-годишен е шофьорът, стрелял посред бял ден в центъра на Пловдив

30-годишен е шофьорът, който стреля посред бял ден в центъра на Пловдив, предаде БГНЕС.

Видеозапис на мъжа, който вади оръжие и стреля от колата си на ул. „Отец Паисий“ в Пловдив в събота беше получен вчера в полицията. Преди това записът е бил публикуван в социалните мрежи.

Само час по-късно мъжът е арестуван. В ареста за 24 часа са и тримата спътници на стрелеца – на същата възраст – 27 години. Срещу тях е започнато полицейско производство за хулиганство. Двамата от мъжете са от Пловдив, другите двама – от Стамболийски.

Случаят се разглежда от прокуратурата, която тепърва ще решава дали да предяви обвинение. Очаква се днес да стане ясно и дали задържаните ще останат в ареста за 72 часа.

По-рано агенция Фокус съобщи, че за стрелбата са задържани 4-ма младежи, всичките родени през 1989 г. Те празнували на сватбено тържество, страстите се разгорещили и решили да стрелят през прозореца.

По предварителна информация, компанията празнувала сватба. Колата им спряла да изчака зад такси на тясната уличка, докато клиент слизал от автомобила. Тогава шофьорът извадил оръжие и открил огън във въздуха.

Днес се очаква да има повече яснота по случая.

- реклама -