Катастрофа
Мястото на катастрофата в община Сейн-Жорж-су-Музе

3 жертви при жп катастрофа в Белгия

Трима души загинаха, а 9 бяха ранени при жп катастрофа в Белгия тази нощ. Част от пострадалите са в тежко състояние.

Ударили са се пътнически и товарен влак в град Ермал су Юи, близо до Лиеж. По данни на властите, пътническият влак е връхлетял с висока скорост задната част на товарния, който се е намирал на същия коловоз.

Белгия

Все още не са изяснени обстоятелствата около инцидента.

Бързият влак е пътувал от запад на изток по линията Намюр-Лиеж, когато инцидентът е станал в община Сейн-Жорж-су-Музе около 23 часа местно време.

„Пътническият влак наистина е в лошо състояние, поразително е. Предният вагон е изцяло смачкан. Имаме късмет, че няма повече жертви“, заяви Франсис Дежон, кмет на Сейн-Жорж-су-Музе.

Белгия

Белгийската информационна агенция „Белга“ съобщава, че катастрофата е била особено тежка. На мястото на инцидента са били изпратени пожарна и полиция от намиращия се наблизо Лиеж. Помощ е трябвало да бъде оказана и на някои от пътниците, които са били блокирани в смачканите вагони.

През февруари 2010 г. 18 души загинаха, а 95 бяха ранени, след като два влака се сблъскаха в брюкселско предградие. Този инцидент е и един от най-смъртоносните такива в Европа през изминалото десетилетие.

- реклама -