3 март на „Шипка“: Вижте как ще се паркира и какви ограничения се въвеждат

3 март на „Шипка“: Вижте как ще се паркира и какви ограничения се въвеждат. От снощи вече е ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход и  по пътя Габрово – връх Шипка-Казанлък, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Както всяка година

Транзитният трафик ще се насочва по през Прохода на Републиката

по маршрута: Русе-Велико Търново-Дебелец-Проход на Републиката-Гурково и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово-Трявна-Белица-Вонеща вода-Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към

Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер-Казанлък – път II-55 – Гурково-Проход на Републиката – Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ – пресичането на път I-5 с път I-6.

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За участниците в честването движението на 3 март ще се организира, както следва: 

От 6:00 до 12:30 часа се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от Габрово и Казанлък към връх „Шипка“, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на реда от Габрово и Стара Загора.

От 12:30 до 18:00 часа автомобилите ще преминават еднопосочно

от връх „Шипка“ до Габрово и Казанлък.

Апелират се шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи, както и да следват стриктно пътната сигнализация.

Още по темата:

- реклама -