Нинова Донев Радев президент

Нинова: АБВ е затворена страница

За нас темата за обща кандидатура за президент с АБВ е затворена. Имаме свой кандидат за президент – ген. Румен Радев. Във вторник ще имаме Национален съвет, на който ще одобрим формулата„.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова преди връчването на партийни книжки на БСП в столицата.

Току що идвам от Национален предизборен щаб, на който присъстваше и ген. Радев. Ние имаме цел – това е кандидатът, издигнат от нас, да го изберат българските граждани за президент и той да бъде различният президент от този, който беше посочен от Бойко Борисов – Росен Плевнелиев, който беше срам за България. По пътя към тази цел АБВ няма как да ни спре. Пожелавам успех на техния кандидат”, каза Нинова.

Тя изрази убеденост, че ще бъде постигната широка лява коалиция, защото на много организации, които заявяват подкрепа за ген Радев.

Рали шампион в редиците на БСП

Радвам се, че Крум Дончев реши да дойде при нас. Радвам се още повече, че той идва в нашата организация в Оборище, която е сред големите организации на БСП. Крум Дончев е известно име в България и Европа като рали шампион, така че с удоволствие ще му връча партийната книжка”, заяви председателят на БСП.

Дончев коментира, че доскоро не е имал 100 процента вътрешна убеденост дали трябва да подкрепя тази партия. „Допреди няколко месеца аз усещах, че огънят тлее, а сега вече усещам, че огънят гори. Именно затова вече с днешна дата съм убеден, че бих желал да подкрепя идеите на партията и да стана неин член”, каза Дончев.

- реклама -