Кресненското дефиле еколози пострадали катастрофа

Алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев са блъснатите в Креснеското дефиле

По предварителна информация алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев са двамата, блъснати от автомобил в Кресненското дефиле.

Боян Петров

Двамата еколози са броели прегазените животни на ГП- Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на АМ „Струма”. Целта на двамата била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и ЕК.

Катастрофа с неясни причини

47-годишна румънка е управлявала лекия автомобил „Ауди”, блъснал Боян Петров и Андрей Ковачев на ГП Е-79 .

43-годишните пострадали са настанени в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, Боян Петров е с черепно-мозъчна травма, Андрей Ковачев е с мозъчен оток. По-късно двамата бяха транспортирани за лечение във ВМА в София.

Петров е в кома и на апаратно дишане, с опасност за живота, обясниха от ВМА.

„Той е с черепно-мозъчна травма, с хематом, фрактурирани ребра, с белодробна контузия, на апаратна вентилация и стартирано интензивно лечение.Предстои още някои допълнителни изследвания да направим“, посочи директорът на ВМА проф. Николай Петров.

Андрей Ковачев е контактен, но поради мозъчно-черепна травма също е в реанимация. И двамата утре ще минат на скенер за уточняване на множеството травми, допълни проф. Петров.

- реклама -