Плевнелиев

Плевнелиев изгледа на живо в Рио представянията на Мирела и гимнастичките

„Имахме нужда от това отличие и се надявам успехът на Мирела Демирева да вдъхнови повече българи да вдигнат високо летвата“. Това послание отправи от Рио президентът Росен Плевнелиев минути след като българската лекоатлетка спечели сребърен медал в скока на височина.

Голям успех

Плевнилиев, който в бразилската столица за закриването на Игрите, заяви още: „Надявахме се, но и знаехме, че в тази дисциплина отново може да направим пробив“. По-рано той изгледа с интерес представянето на българския Ансамбъл по художествена гимнастика.

Кралев: Трябват реформи

По-рано спортния министър, който също наблюдава Игрите в Рио поздрави нашите олимпийци за представянето им. Той похвали Мирела Демирева, като заяви, че скромността и трудолюбието й трябва да бъдат за пример за всички родни спортисти.

Но, подчерта, че спечелените медали няма да могат да отклонят необходимостта от реформи в българския спорт.

„Имаше спортисти на тези игри, които не се раздадоха. Имаше други, които се раздадоха, но не успяха да вземат медал. Но няма за какво да им се сърдим, защото те наистина се бориха в рамките на техните възможности и дадоха максимума.“, заключи Красен Кралев.

 

 

 

- реклама -