НАП данъчни Варна запечата супермаркети

НАП запечата 15 супермаркета в Албена и Златни пясъци

НАП запечата четири супермаркета в черноморския комплекс „Албена“ и още 11 в курорта „Златни пясъци“. Това съобщиха от териториалната дирекция на данъчните във Варна. Всички магазини за хранителни стоки са от една и съща верига супермаркети, регистрирани на три отделни дружества.

Данъчни задължения в големи размери

До крайната мярка се е стигнало след предприетите действия от НАП по обезпечаване на вземания – чрез запор на парични средства от касите на обектите. И трите дружества имат задължения към НАП в големи размери. Въпреки че дневните обороти на всеки от обектите надхвърля 7000 лева, задълженията към бюджета не се погасяват, пояснява Красимир Павлов, старши експерт в звено „Комуникации“ в териториалната дирекция.

Работници на лизинг

Данъчните инспектори разкриват, че работещите в обектите не са назначени на трудови договори, а на договори „за лизинг“. Това означава, че назначени към едно от дружествата, те биват преотдавани на другите дружества.

 

След среща с ръководството на НАП-Варна управителят на дружествата е поел ангажимент за погасяване на всички данъчни и осигурителни задължения в най-кратък срок, информира Красимир Павлов.

- реклама -