То

27-годишен швед играе зловещия клоун в римейка на хоръра „То“

Той е кошмарът на всяко дете. Пениуайз, зловещият клоун от вечната хорър класика на Стивън Кинг „То“. Миналата седмица римейкът на лентата бе пуснат по кината и разби всички боксофиси.

Кой стои зад маската на ужасяващия клоун?

Това е младият шведски актьор Бил Скарсгард. Въпреки, че се предполага, че зад чудовището, което би трябвало да е на повече от 100 години стои стар човек, Бил е едва на 27.

Бил е част от популярната кино фамилия Скарсгард. Роден е през 1990-та година в Швеция.

Бил с братята си

Той е по-малък брат на известния актьор Александър Скарсгард, познат от филмите „Зулендър“ и „Легендата за Тарзан“ и сериала „Истинска кръв“. Баща му Стелан Бил Скарсгард пък играе в „Карибски пирати“, „Ронин“ и „Крал Артур“.

Няма да го разпознаете, но трудно ще го забравите

Докато повечето млади актьори предпочитат да пробият в Холивуд с образа на някой готин тип, то на Бил се пада честта да изиграе една от най-куловите роли в съвременното кино. При това зад маска.

Бях изключително горд дори да се явя на кастинга за ролята на Пениуайз. Обикновено младите актьори получават роли, които са близки до тях и до начина по който изглеждат. Но, да се въплътиш в някой, който изглежда, движи се, мисли съвсем различно от теб – това е огромно предизвикателство дори за опитните артисти„, споделя шведския актьор.

Бил е роден в годината, в която излиза първата версия на „То“

Според сюжета в романа, зловещия клоун напада деца през 27 години – точно толкова са минали от раждането на младия актьор. Той споделя, че най-добрия му приятел гледал филма когато бил само на 4 години и до днес получава паник атаки когато види клоун. Затова Бил се притеснява, че образа може да травматизира цяло едно поколение, същото както се е случило навремето през 1990-та. „Родители, моля ви! Този филм не е за деца, не позволявайте на малките да го гледат“, апелира към аудиторията актьора.

Всеки снимачен ден, грима на Бил е отнемал 4 часа. Останалите деца, които играят във филма го видели за пръв път едва месец след началото на снимките.

„Когато Бил си говореше с нас той беше много мил и добър. Но 5-10 минути преди да започнем някоя сцена той влизаше в роля, започваше да се подготвя, да говори странно и да се смее зловещо. Тогава никой от нас не искаше да бъде около него“, споделят останалите невръстни участници в „То“.

- реклама -